Patiekalai

Makaronai su sūriu
Paruošti 4 porcijoms jums reikės: 250 gramų makaronų (geriau rinktis trumpus tuščiavidurius) 6 šaukštai alyvuogių aliejaus 360 mililitrų pieno (riebaus) 45 gramų sviesto 35 gramų kvietinių miltų 300g sūrio (tąsaus ir kremiško, pvz., 2/3 Čederio sūrio 1/3 Gruyere sūrio) grietinėlės, 35% riebumo pagal skonį druskos pagal skonį maltų juodų pipirų Viršui: 40 gramų panko džiūvėsėlių 40 gramų kietojo sūrio 30 gramų sviesto (tirpinto) 1 vienetas rūkytos paprikos miltelių Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir ištepkite aliejumi kepimo formą. Sutarkuokite ir sumaišykite sūrius (išskyrus kietąjį). Išvirkite makaronus (virkite 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės). Nupilkite vandenį, makaronus perdėkite į dubenį, apipilkite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir atidėkite į šalį. Sviestą ištirpinkite storesnio dugno puode. Suberkite miltus ir ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami, kaitinkite, kol pradės burbuliuoti ir miltai įgaus auksinę spalvą. Lėtai maišydami įpilkite pieną ir grietinėlę. Maišykite kol masė taps vientisa, tada pakaitinkite dar 2 minutes, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite 1/3 sūrio, išmaišykite ir tada įdėkite dar vieną trečdalį. Sukrėskite visus makaronus į puodą ir išmaišykite, kad vienodai pasidengtų. Į kepimo formą sudėkite pusę makaronų, didžiąją dalį padažo ir trečdalį likusio sūrio. Likusius makaronus supilkite ant viršaus ir paskleiskite likusį padažą. Dubenėlyje sumaišykite tirpiną sviestą, džiūvėsius, kietąjį sūrį ir paprikos miltelius. Apibarstykite makaronus ir pašaukite į orkaitę, kepkite 30 minučių. Skanaus!
SKAITYTI DAUGIAU
Spaghetti aglio e olio
SKAITYTI DAUGIAU
Prabangūs IKURA sushi
SKAITYTI DAUGIAU
Geriausias vištienos marinatas
SKAITYTI DAUGIAU
Prabangūs įdaryti kiaušiniai Velykoms
SKAITYTI DAUGIAU
Trigubas karštas sumuštinis su sūriu
SKAITYTI DAUGIAU
Itališkų bulvių virtinukų gnocchi su grybų, špinatų ir grietinėlės padažu receptas
SKAITYTI DAUGIAU
Prancūziški pusryčiai
SKAITYTI DAUGIAU
Rožiniai lietiniai
SKAITYTI DAUGIAU
Granola
SKAITYTI DAUGIAU