Makaronai su sūriu
Paruošti 4 porcijoms jums reikės:
- 250 gramų makaronų (geriau rinktis trumpus tuščiavidurius)
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 360 mililitrų pieno (riebaus)
- 45 gramų sviesto
- 35 gramų kvietinių miltų
- 300g sūrio (tąsaus ir kremiško, pvz., 2/3 Čederio sūrio 1/3 Gruyere sūrio)
- grietinėlės, 35% riebumo
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodų pipirų
Viršui:
- 40 gramų panko džiūvėsėlių
- 40 gramų kietojo sūrio
- 30 gramų sviesto (tirpinto)
- 1 vienetas rūkytos paprikos miltelių
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir ištepkite aliejumi kepimo formą. Sutarkuokite ir sumaišykite sūrius (išskyrus kietąjį). Išvirkite makaronus (virkite 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės). Nupilkite vandenį, makaronus perdėkite į dubenį, apipilkite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir atidėkite į šalį. Sviestą ištirpinkite storesnio dugno puode. Suberkite miltus ir ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami, kaitinkite, kol pradės burbuliuoti ir miltai įgaus auksinę spalvą. Lėtai maišydami įpilkite pieną ir grietinėlę. Maišykite kol masė taps vientisa, tada pakaitinkite dar 2 minutes, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite 1/3 sūrio, išmaišykite ir tada įdėkite dar vieną trečdalį. Sukrėskite visus makaronus į puodą ir išmaišykite, kad vienodai pasidengtų. Į kepimo formą sudėkite pusę makaronų, didžiąją dalį padažo ir trečdalį likusio sūrio. Likusius makaronus supilkite ant viršaus ir paskleiskite likusį padažą. Dubenėlyje sumaišykite tirpiną sviestą, džiūvėsius, kietąjį sūrį ir paprikos miltelius. Apibarstykite makaronus ir pašaukite į orkaitę, kepkite 30 minučių. Skanaus!
Paruošti 4 porcijoms jums reikės:
- 250 gramų makaronų (geriau rinktis trumpus tuščiavidurius)
- 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 360 mililitrų pieno (riebaus)
- 45 gramų sviesto
- 35 gramų kvietinių miltų
- 300g sūrio (tąsaus ir kremiško, pvz., 2/3 Čederio sūrio 1/3 Gruyere sūrio)
- grietinėlės, 35% riebumo
- pagal skonį druskos
- pagal skonį maltų juodų pipirų
Viršui:
- 40 gramų panko džiūvėsėlių
- 40 gramų kietojo sūrio
- 30 gramų sviesto (tirpinto)
- 1 vienetas rūkytos paprikos miltelių
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir ištepkite aliejumi kepimo formą. Sutarkuokite ir sumaišykite sūrius (išskyrus kietąjį). Išvirkite makaronus (virkite 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės). Nupilkite vandenį, makaronus perdėkite į dubenį, apipilkite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir atidėkite į šalį. Sviestą ištirpinkite storesnio dugno puode. Suberkite miltus ir ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami, kaitinkite, kol pradės burbuliuoti ir miltai įgaus auksinę spalvą. Lėtai maišydami įpilkite pieną ir grietinėlę. Maišykite kol masė taps vientisa, tada pakaitinkite dar 2 minutes, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite 1/3 sūrio, išmaišykite ir tada įdėkite dar vieną trečdalį. Sukrėskite visus makaronus į puodą ir išmaišykite, kad vienodai pasidengtų. Į kepimo formą sudėkite pusę makaronų, didžiąją dalį padažo ir trečdalį likusio sūrio. Likusius makaronus supilkite ant viršaus ir paskleiskite likusį padažą. Dubenėlyje sumaišykite tirpiną sviestą, džiūvėsius, kietąjį sūrį ir paprikos miltelius. Apibarstykite makaronus ir pašaukite į orkaitę, kepkite 30 minučių. Skanaus!