Patiekalai2020-02-27
Makaronai su sūriu
Paruošti 4 porcijoms jums reikės:
250 gramų makaronų (geriau rinktis trumpus tuščiavidurius)
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
360 mililitrų pieno (riebaus)
45 gramų sviesto
35 gramų kvietinių miltų
300g sūrio (tąsaus ir kremiško, pvz., 2/3 Čederio sūrio 1/3 Gruyere sūrio)
grietinėlės, 35% riebumo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodų pipirų
Viršui:
40 gramų panko džiūvėsėlių
40 gramų kietojo sūrio
30 gramų sviesto (tirpinto)
1 vienetas rūkytos paprikos miltelių
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir ištepkite aliejumi kepimo formą. Sutarkuokite ir sumaišykite sūrius (išskyrus kietąjį). Išvirkite makaronus (virkite 2 minutėmis trumpiau nei nurodyta ant pakuotės). Nupilkite vandenį, makaronus perdėkite į dubenį, apipilkite alyvuogių aliejumi, išmaišykite ir atidėkite į šalį. Sviestą ištirpinkite storesnio dugno puode. Suberkite miltus ir ant vidutinės kaitros, nuolat maišydami, kaitinkite, kol pradės burbuliuoti ir miltai įgaus auksinę spalvą. Lėtai maišydami įpilkite pieną ir grietinėlę. Maišykite kol masė taps vientisa, tada pakaitinkite dar 2 minutes, pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite 1/3 sūrio, išmaišykite ir tada įdėkite dar vieną trečdalį. Sukrėskite visus makaronus į puodą ir išmaišykite, kad vienodai pasidengtų. Į kepimo formą sudėkite pusę makaronų, didžiąją dalį padažo ir trečdalį likusio sūrio. Likusius makaronus supilkite ant viršaus ir paskleiskite likusį padažą. Dubenėlyje sumaišykite tirpiną sviestą, džiūvėsius, kietąjį sūrį ir paprikos miltelius. Apibarstykite makaronus ir pašaukite į orkaitę, kepkite 30 minučių. Skanaus!