Naudingi patarimai

7 būdai panaudoti tuščius butelius
SKAITYTI DAUGIAU
7 būdai panaudoti butelių kamščius
SKAITYTI DAUGIAU
7 būdai panaudoti skardines
SKAITYTI DAUGIAU
5 būdai panaudoti butelių kamščius
SKAITYTI DAUGIAU
Ar žinojote, kad...
Šampanu vadinamas tik tas putojantis vynas, kuris gaminamas Prancūzijos Šampanės regione? Visi kiti panašaus tipo vynai vadinami putojančiu vynu.
SKAITYTI DAUGIAU
Vynoteka istorijos
Baltas vynas yra tinkamas tik prie žuvies, o raudonas – prie mėsos? Šia taisykle galime vadovautis, tačiau tikrai ne visada. Svarbiausia žinoti - kuo stipresnis patiekalo skonis, tuo sodresnis turi būti su juos geriamas vynas. Dabar turime aibę įvairaus charakterio vynų, todėl net ir baltas vynas, ypač brandintas ąžuole, gali derėti su mėsa.
SKAITYTI DAUGIAU
VYNOTEKA istorijos
Jeigu kolekcionuojate butelius – nelaikykite jų pastatytų – tai gali išsausinti kamštį, tada jis susitrauks ir deguonies (oro) pateks į butelį. Visada laikykite butelį nuleistą žemyn.
SKAITYTI DAUGIAU
#Vynoteka ekspertai
Kiek cukraus yra šampane? Kuo skiriasi Brut nuo Brut Nature? Brut nature / Zero dosage – mažiau nei 2 g/l Extra brut – nuo 0 iki 6 g/l Brut – iki 12 g/l Extra dry – nuo 12 iki 17 g/l Sec(sausas) – nuo 17 iki 32 g/l Demi sec (pusiau sausas) – nuo 32 iki 50 g/l Doux (saldus) – daugiau nei 50 g/l Sužinokite daugiau klausdami #Vynoteka ekspertų!
SKAITYTI DAUGIAU
Ar žinojote?...
Kad putojantys vynai skiriasi ne tik kilme, bet ir gamybos metodais, sudėtimis bei stiliais? Pavyzdžiui vynai „Cava“ Ispanijoje bei „Prosecco“ Italijoje gaminami skirtingai, o ir jiems naudojamos vynuogės – skiriasi. Tačiau visus juos vienija viena ir ta pati džiaugsminga šventės emocija.
SKAITYTI DAUGIAU
Visiems, kurie myli išskirtinumus ir juos vertina!
Vynoteka rekomenduoja putojančių vynų liniją Premiere. Kruopštumas ir preciziškumas - štai kas šį vyną daro tinkamu net išrankiausiam skoniui.
SKAITYTI DAUGIAU
Ar žinojai, kad...
Putojančio vyno taurę laikykite tik grakščiai suėmę už kojelės. Taip gėrimas nuo kūno šilumos per delnus nesušils, nepakeis savo skoninių savybių ir išlaikys tikrąjį savo „veidą“.
SKAITYTI DAUGIAU
O kokia būtų Tavo paskutinė vakarienė? Kokiu vynu pripildytum taures?
„Jei norite žinoti, mano paskutinė vakarienė atrodytų štai kaip: visų pirma, aišku, būtų jūra ledo šaltumo šampano, taurėse atsispindėtų mirguliuojančios žvakių šviesos. Norėčiau šoninės suktinukų su ožkų sūriu kimštomis datulėmis ir rizoto su stambiomis parmezano spiralėmis, apibarstyto maltais juodaisiais pipirais. Dar plonytės lyg popierius picos su pomidorais, mocarela ir plonyčiais bazilikų lapelių kaspinais, makaronų su česnakiniu padažu, traškios duonos, įvairiausių sūrių, manieringojo pinot noir, o gal net nepadoriojo martinio, nes juk paskutinį vakarą šiame pasaulyje gali kilti noras kaip reikiant pašėlioti. Būtų ir irisinio deserto su juoduoju šokoladu ir jūros druska, taip pat dubuo stambių šilauogių. Mes ilgėliausiai sėdėtume prie stalo juokdamiesi ir pasakodami istorijas tiestume ranką paimti dar vieno kąsnio, dar vieno ir dar vieno.“ [Shauna Niequist, „Duona ir vynas“]
SKAITYTI DAUGIAU
Patinka teminiai vakarėliai? Dievini gerą vyną?
Pakviesk draugus į Vyno Olimpiadą: tegul kiekvienas svečias pristato 2 mėgstamiausias savo vyno rūšis, o aklos degustacijos metu visi susirinkę ir išragavę vynus, slaptu balsavimu išrenka auksinio medalio laimėtoją. Kad ragautojai neliktų be medalių, savo balsus atidavę už vyną-nugalėtoją taip pat apdovanojami prizais. Susikurk savo taisykles ir savo olimpiadą!
SKAITYTI DAUGIAU
Vasaros vanduo :)
Viena vasaros taisyklė, kurios tvirtai laikomės – vartoti daug skysčių ir rinktis vandens gausų maistą. Sutikite, nėra smagesnio būdo tai padaryti, nei gurkšnojant „vasaros vandenį“ – rožinį vyną, baltą vyną ar bet kurį kitą vyno gėrimą. Tinka patiektas tiesiog taurėse arba dar geriau – lengvuose vasariškuose kokteiliuose. Spritzeriai, fizai, sangrijos ir na, iš esmės viskas, ką renkatės gurkšnoti saulės atokaitoje.
SKAITYTI DAUGIAU
O ką šį savaitgalį rinksitės Jūs?
Vasaros savaitgaliams geriausiai dera jūra, smėlis, piknikas paplūdimy ar jachtoj ir, žinoma, vynas. Pavyzdžiui, „Marina Alta Blanco” – išraiškingo citrusinių vaisių bei gėlių aromato vynas. Puikiai subalansuotas švelnumas su rūgštumu. Ypač tinka prie žuvies patiekalų ir kitų jūros gėrybių.
SKAITYTI DAUGIAU
#vynoteka #vynoabc #vyno kamščiai
Neteiskite vyno vos tik pažvelgę į kamštį. Nors medinis (kamštmedžio) kamštis - prestižo ženklas, tačiau jis kartais gali turėti pelėsio ydą bei sugadinti vyną. Užsukamas kamštis ne tik eliminuoja kamščio pelėsio ydos pavojų, bet ir užtikrina deguonies nepralaidumą. Be to, geras medinis kamštis gali kainuoti net 1 eurą ar daugiau, todėl pirkdami užsukamu kamščiu mažiau išleisite už pakuotę, vadinasi, didesnė kainos dalis bus už turinį.
SKAITYTI DAUGIAU
  • 1
  • 2