Kaip gerti tekilą: ypatybės ir kokteilių receptai
Tolima ir egzotiška Meksika daugeliui mūsų asocijuojasi su karšta saule, sombreromis, didelėmis gitaromis ir, žinoma, tekila. Kaip gerti tekilą tikriausiai žino ne visi. Tai kur kas daugiau, nei druska ir citrina užkandamas gėrimas. Kokteiliai su tekila ruošiami geriausiuose pasaulio baruose, o savo gimtinėje ji dažniau ragaujama gryna. Kas yra tekila, kaip gerti tekilą, kokie yra populiariausi kokteiliai su tekila, apžvelgsime šiame straipsnyje. Perskaitę jį, galėsite nuspręsti, kuri tekila yra geriausia jums.
IŠ KO GAMINAMA TEKILA?
Tekila yra gaminama iš tekilinės agavos, kuri dažniau yra vadinama mėlynąja agava. Šis augalas neturi nieko bendro su kaktusu, kaip žmonės yra linkę manyti. Kitas svarbus dalykas yra tai, kad tekila turi būti pagaminta tik tam tikrose, įstatymo numatytose Meksikos vietovėse. Taip pat kaip šampanas ir konjakas savo regionuose Prancūzijoje ar škotiškas viskis Škotijoje.
KAIP DAROMA TEKILA?
- Būdamos 5 – 8 metų, tekilinės agavos užauga ir yra pasiruošusios tekilos gamybai.
- Jos yra iškasamos iš žemės, lapai yra nukertami. Agavos pagrindas vadinamas piña ir be lapų jis atrodo panašus į ananasą.
- Priklausomai nuo dydžio, piña‘os yra smulkinamos perpus ar į keturias dalis.
- Susmulkintos agavos keliauja į pečius, kur yra kaitinamos. Šio proceso metu agavos sultyse esantis krakmolas virsta fermentacijai reikalingu cukrumi.
- Tuomet piña‘os yra traiškomos ir iš jų spaudžiamos sultys.
- Į sultis dedamos mielės ir sultys yra fermentuojamos.
- Pasiekęs reikiamą alkoholio koncentraciją, agavų alus yra distiliuojamas ir gautas distiliatas vadinamas tekila.