Jägermeister likerio vardą yra girdėjęs kiekvienas. Vis dėlto už jo besislepianti istorija daugelį nustebintų. Legenda byloja, kad pirminė šio gėrimo receptūra buvo pasiskolinta iš lietuvių vienuolių. Bėgant metams, ji papildyta, o jos originali kilmė pamiršta. Šiandien barmenai Jägermeister naudoja maišydami įvairius kokteilius, padavėjai, dėl sudėtyje esančių žolelių, jį rekomenduoja vartoti po sočios vakarienės, o naktiniuose klubuose šis likeris dažniausiai vartojamas atšaldytas iki minusinės temperatūros.
Jagermeister idėja gimė vokiečio Kurto Masto galvoje. Jo tėvas Vilhelmas turėjo įmonę, besivertusią acto gamyba ir prekyba vynu. Kai K. Mastas pradėjo pats vadovauti kompanijai, jis nutarė ją pasukti visiškai nauja kryptimi. Laikui bėgant, jo sukurtas produktas pelnę pasaulinę šlovę.
Viena legenda pasakoja, jog originalus Jägermeister receptas sukurtas bandant nukopijuoti „Trejas devynerias“. Netgi sakoma, jog pirmųjų ant pirmųjų šio gėrimo butelių etikečių buvo rašoma, jog šis sukurtas pagal Lietuvos vienuolių receptus. Vis dėlto, laikui bėgant šis užrašas pradingo.
Jägermeister – tai stiprus alkoholinis gėrimas, gaminamas iš 56 rūšių žolelių, žiedų, šaknų ir vaisių. Nors tikslus ingredientų sąrašas ir yra saugomas po devyniais užraktais, keli iš jų yra žinomi:
Žolelės, žiedai, vaisiai ir šaknys susmulkinamos ir užpilamos spiritu. Tokia trauktinė filtruojama ir toliau brandinama ąžuolo talpose. Į butelius pilstomas 35 procentų alkoholio tūrio likeris.
Jägermeister gamyba – tai sudėtingas procesas, reikalaujantis daug laiko, gamintojo įgūdžių ir ingredientų, į daryklą atkeliaujančių iš visų keturių pasaulio kampų. Visi šie aspektai turi įtakos gėrimo kainai.
INGREDIENTAI:
KAIP PARUOŠTI?
Į taurę įdėkite ledo, supilkite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Šiam kokteiliui galima naudoti pačias įvairiausias sultis. Populiariausias pasirinkimas: apelsinų, ananasų, vynuogių arba spanguolių.
INGREDIENTAI:
KAIP PARUOŠTI?
Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, o tada iš lėto ir toniką. Viską atsargiai išmaišykite. Kokteilį galima papuošti citrinos, laimo ar apelsino žievelė, prieš tai išspaudus jų eterinius aliejus į taurę.
INGREDIENTAI:
KAIP PARUOŠTI?
Į aukštą taurę įdėkite ledo, supilkite Jägermeister, imbierinį limonadą ir viską gerai išmaišykite. Į vidų galima įdėti ir keletą griežinėlių agurko.
INGREDIENTAI:
KAIP PARUOŠTI?
Į taurę įdėkite ledo, supilkite ingredientus ir gerai juos išmaišykite. Šio kokteilio ruošimui galite naudoti įvairius limonadus. Jūsų Jägermeister kokteilis gali būti su kola, sprite, fanta, pepsi, dr. Pepper, ginger ale ir t .t.
Nors Jägermeister su energetiniu gėrimu ir yra labai populiarus, rekomenduojame jo niekada nevartoti. Jis pavojingas ir gali pakenkti jūsų sveikatai. Joks save gerbiantis barmenas tokio kokteilio bare niekada nepasiūlys, o jį užsisakius bandys atkalbėti.
Yra trys populiariausi šio gėrimo vartojimo būdai:
„Jägermeister“ į lietuvių kalbą verčiama kaip „medžioklės meistras“. Gėrimo išradėjas K. Mastas buvo didelis medžioklės entuziastas, o tuo metu vokiečių kalboje žodis „Jägermeister“ buvo naudojamas įvardinant vyriausiąjį medžiotoją. Kadangi jautė didelį ryšį su gamta, o gėrimo gamybai panaudojo daugybę augalų, jo kūrėjas nusprendė šį pavadinti būtent taip.
Ant Jägermeister butelio etiketės puikuojasi medžiotojų globėjo, šventojo Huberto simbolis. Legenda pasakoja, jog Hubertas buvo aistringas medžiotojas, kuris vieną dieną pamatė viziją: elnią, kuriam tarp ragų švietė kryžius. Šis regėjimas amžiams pakeitė Hubertą ir jis tapo dideliu gamtos mylėtoju, o galiausiai buvo paskelbtas medžiotojų globėju.
K. Mastas ilgai ieškojo tinkamos formos savo gėrimo buteliui. Jam norėjosi, kad šis būtų kuo patvaresnis. Įvairių formų ir dydžių butelius jis namuose mėtė ant savo ąžuolinių grindų, kol galiausiai nusprendė, jog saugiausia Jägermeister pilstyti į stačiakampius. Tokia butelio forma yra naudojama iki pat šios dienos.
Alkoholinius gėrimus gali įsigyti tik asmenys, kuriems yra ne mažiau kaip 20 metų.