Desertai
2019-08-28
Tobulas belgiškas karštas šokoladas
Šiam receptui paruošti jums reikės:
- 50 ml grietinėlės
- 100 ml pieno
- 20 g. juodojo šokolado
- 10 g. pieniško šokolado
- Druskos (ant peilio galo)
- Vanilės ekstrakto (keletas lašų)
Tobulo karšto šokolado paslaptis – veiksmų seka. Nedideliame puode sumaišykite grietinėlę ir pieną. Kaitinkite, bet neleiskite užvirti. Sudėkite šokoladą ir maišykite šluotele, kol masė taps vientisa ir blizgia. Suberkite druską ir įpilkite vanilės ekstraktą. Dar kartą išmaišykite ir pilkite į pakaitintą puodelį (pastarąjį galite sušildyti mikrobangų krosnelėje arba keletui minučių įpylę karšto vandens, o tuomet puodelį nusausinę.). Skanaus!