Užkandžiai
2019-03-12
Sveikas naminis riešutų sviestas
Šiam receptui paruošti Jums reikės:
- 400 g žemės riešutų
- Žiupsnelio druskos
- Pasirinktinai – valg. š. cukraus, cinamono, vanilės.
Pasmulkinkite ir orkaitėje paskrudinkite riešutus iki kol parus.
Sudėkite riešutus į maisto plaktuvą ir plakite vidutiniu greičiu. Iš pradžių riešutai subirės į smulkius gabalėlius, tuomet taps kieta mase ir galiausiai ims skystėti ir įgaus kreminę konsistenciją. Tam gali prireikti keleto minučių.
Jeigu jūsų riešutai nesūdyti, įdėkite šiek tiek druskos. Jeigu norite, pagardinimui įdėkite cukraus, cinamono ar vanilės ir dar šiek tiek paplakite. Skanaus!