Užkandžiai
2018-12-05
Sultingai marinuotos alyvuogės
Sultingam alyvuogių receptui jums reikės:
- 1 šaukštas pankolio sėklų;
- 2½ puodeliai žaliųjų alyvuogių;
- 2½ puodeliai juodųjų alyvuogių;
- 5 smulkintos česnako skiltelės;
- 1 šaukštas susmulkintų raudonųjų pipirų;
- Džiovinto apelsino žievelės;
- ½ puodelio alyvuogių aliejaus.
Keptuvėje pakepinkite pankolio sėklas, iki kol atsiskleis kvapas, gražiai apskrus.
Alyvuoges praskalaukite, gerai nusausinkite. Perkelkite alyvuoges į vidutinį dubenį.
Įmaišykite keptas pankolių sėklas, česnaką, susmulkintus raudonuosius pipirus ir apelsinų žieveles. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus, kad padengtumėte alyvuoges.
Palaikykite kambario temperatūroje bent 4 valandas prieš patiekiant.
Alyvuoges galima laikyti šaldiklyje iki 10 dienų. Prieš patiekiant būtina palaikyti kambario temperatūroje.
Skanaus!