Užkandžiai
2019-07-25
Naminių pikantiškų spragėsiu trio
Šiam receptui paruošti jums reikės
- 120 g. kukurūzų branduolių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 Žiupsneliai druskos
- Žiupsnelis juodųjų pipirų
- Žiupsnelis čili pipirų
- 1 arb. š. klevų ar agavų sirupo
- 1 valg. š. sviesto su triufeliais
Paruošimas:
- Į puodą įpilkite alyvuogių aliejų, sudėkite kukurūzus ir uždenkite dangčiu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies kol jie ims spragsėti. Laukite kol spragtelėjimai taps reti – kas 3 sek.
- Atskirkite trečdalį karštų spragėsių. Gardinkite žiupsneliu druskos, juodaisiais bei čili pipirais.
- Atskyrę kitą trečdalį ruoškite saldžiai sūrius – įberkite žiupsnelį druskos, apšlakstykite sirupu ir gerai išmaišykite.
- Į paskutinę dalį įmaišykite sviestą, pagardinkite druska ir pipirais.