Kepti bri sūrio kepsneliai su figų džemu

Paruošti sūrio kepsneliams reikės:

  • 6 atšaldytų sluoksniuotos tešlos lapelių
  • 230 g bri sūrio
  • 4 valgomų šaukšto figų džemo
  • 1 vidutinio dydžio kiaušinio
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto (keksiukų formelėms ištepti)
  • 6 pjaustytų džiovintų figų (nebūtina)
  • Geros saujos pjaustytų pistacijų (nebūtina)

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Keksiukų formeles ištepkite sviestu. Atskirai iškočiokite kiekvieną atšaldytos sluoksniuotos tešlos lapelį ir visus lapelius padalinkite perpus, kad turėtumėte 12 mažų kvadratėlių. Į keksiukų formeles dėkite tešlos kvadratėlį, tada į tešlą dėkite tiek sūrio, kiek norit, tada ant sūrio uždėkite po šaukštą figų džemo. Jei norite sūrį galite paskaninti pjaustytomis figomis bei pistacijomis. Iš tešlos suformuokite nedidelius vokelius, kad viduje liktų įdaras. Kiaušinį sumaišykite su šaukšteliu vandens ir gauta mase ištepkite tešlos vokelius. Pašaukite skardą į orkaitę ir kepkite kol gražiai apskrus (maždaug 20 minučių). Išimkite ir ragaukite! Skanaus!