Imbieriniai sausainiai

Imbieriniams sausainiams pagaminti reikės:

  • ¾ puodelio suminkštinto sviesto;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1 didelis kiaušinis;
  • ¼ puodelio sirupo;
  • 2¼ puodeliai miltų;
  • 2 šaukšteliai grūsto imbiero;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • ¾ šaukštelio malto cinamono;
  • ½ šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • ¼ šaukštelio druskos;
  • Papildomas cukrus (pagal skonį).

Dideliame dubenyje sudėkite ištirpintą sviestą ir suplakite su cukrumi iki vientiso baltumo ir purumo.

Įmaišykite kiaušinius ir įpilkite sirupo.

Sumaišykite miltus, imbierą, kepimo sodą, cinamoną, gvazdikėlius ir druską. palaipsniui įpilkite į pirminį mišinį ir gerai sumaišykite.

Formuokite sausainių formeles, jas apvoliokite cukruje.

Pasiruoškite skardą su kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius palikdami tarpelį tarp jų.

Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje iki 15-20 minučių. Patiekite atvėsusius.