Granola batonėliai

Šiam receptu paruošti jums reikės:

  • 1 stiklinės datulių
  • 0.25 stiklinės agavų sirupo
  • 0.25 stiklinės riešutų sviesto
  • 1 stiklinė riešutų
  • 1.5 stiklinės stambių avižinių dribsnių
  • Šokolado gabalėlių
  • Džiovintų vaisių

Maisto plaktuvu susmulkinkite datules. Gautą masę sumaišykite su avižomis, smulkintais riešutais, šokolado gabalėliais ir džiovintais vaisiais. Nedideliame puode, ant silpno viryklės nustatymo ištirpinkite ir sumaišykite sirupą bei riešutų sviestą. Keturkampę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele. Gautą masę sudėkite į kepimo formą, stipriai suspauskite ir išlyginkite. Pašaukite batonėlius į šaldytuvą valandai. Suraikykite sustingusią batonėlių masę norimo dydžio gabalėliais ir mėgaukitės. Skanaus!