Energetiniai batonėliai

Paruošti 8 didelius arba 16 mažų energetinių batonėlių jums reikės:

  • 1 stiklinės datulių
  • 1 stiklinės įvairių riešutų: migdolai, lazdyno riešutai, pekano riešutai ir kt.
  • 1 stiklinė džiovintų vaisių

Energetiniams batonėliams pagaminti gali būti naudojami tiek skrudinti, tiek neapdoroti riešutai. Jei nuspręsite riešutus paskrudinti, įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apie 10-12 minučių, kol apskrus ir įgaus auksinį atspalvį. Susmulkinkite riešutus, džiovintus vaisius ir datules virtuviniu kombainu. Smulkinkite kol gausite vientisą masę. Gautą masę suverskite į keturkampę formą dengtą vaškuotu popieriumi, suformuokite rankomis keturkampį pagrindą. Suvyniokite ir palykite pastovėti mažiausiai valandai ar nakčiai. Vėliau supjaustykite pagrindą į mažus batonėlius ir kiekvieną atskirai suvyniokite į popierių. Batonėlius laikykite šaldytuve iki kelių savaičių arba galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Skanaus!