APERITYVO KULTŪRA

Italai žinomi dėl savo meno. Visais amžiais Italija garsėjo renesanso tapyba ir skulptūromis, naujausia mada ir gotikine architektūra. Tačiau yra dar viena Italijos kultūrai reikšminga „meno“ forma: aperitivo.

Aperityvas yra kilęs iš lotyniško žodžio aperire, kuris išvertus į lietuvių kalbą reiškia „atidaryti“. Kartūs gėrimai paruošia ir „atidaro“ jūsų skrandį sočiai vakarienei. Aperityvo laikas prasideda bet kur: kokteilių bare, terasoje, užeigoje, madingoje kavinukėje ar tiesiog namuose.

O štai aperityvo laiko atmintinė:
1. Aperityvo laikas prasideda 18 valandą ir dažniausiai trunka iki 21 val.
2. Nepamirškite užsisakyti keleto sūrių užkandžių. Tai gali būti alyvuogės, sūriai, riešutai, kumpis – juk vaizduotei ribų nėra!
3. Saldžiai kartus kokteilis. Mūsų pasirinkimas: MARTINI FIERO & TONIC.
4. Keli ar keliolika draugų – juk tai dažniausia juoko ir geros nuotaikos priežastis!

Vienas įdomiausių dalykų žmogaus skonio suvokime – kartumas. Nuo senų laikų mūsų smegenys kartumą yra linkusios atmesti. Tuomet, kai mūsų protėviai uogų ir kitų gėrybių ieškodavo miškuose, jie pasikliaudavo paprasta logika: saldi uoga yra valgoma, karti – nuodinga.

Visi natūralūs gamtos nuodai yra kartūs, tačiau, laikui bėgant, pamėgome kavą, šokoladą ir kitus kartesnius dalykus. Kaip mūsų skonis, taip ir aperityvo kokteiliai nuolat evoliucionuoja
ir kas kelerius metus išvystame vis naujas pasaulio tendencijas.

Aperityvo valandą dominuojantis gėrimas paprastai yra vermutas. Vermutas – tai aromatizuotas vynas, pagardintas įvairiomis augalinėmis medžiagomis. Nuo sauso iki saldaus, visi vermuto stiliai gali būti tiekiami prieš valgį, siekiant sužadinti apetitą, ar netgi pasirinkti jį desertui. Vermutą galite gurkšnoti vieną su ledu ir apelsino žievele arba pasigaminti gaivų kokteilį.

Aperitivo – tai visame pasaulyje populiari, itališka tradicija.

MARTINI Fiero & Tonic
100 ml MARTINI Fiero
100 ml toniko
apelsino skiltelė
ledukai